SENDİKAMIZDAN HABERLER

Paylaşmak İçin Engel Yok
03 Aralık 2015, Perşembe
Memur-Sen Engelliler Komisyonu tarafından, farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel organize edilen gösteri maçında, Memur-Sen ve Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı karşı karşıya geldi.
Memur-Sen Yönetimi ve Memur-Sen'e Bağlı Sendika Başkanları ile Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı arasında "Hayatı paylaşmak, yaşamak ve engelleri aşmak için engel yok. Engellenen var" sloganıyla 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen maça birçok sivil toplum temsilcisinin yanı sıra, gençler, engelliler, gazeteciler ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. Maçın hakemliğini Memur-Sen Onursan Başkanı ve TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu yaptı. Maçı, 5-2'lik skorla Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı kazandı.
Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yalçın, "Engelleri derinleştiren fiziki zorluklar ve öteki üreten zihniyetler var. Fiziki koşullar düzeltilmeli, engel üreten zihniyetler değişmelidir. Engelli insanımızı ihmal etmememiz onlara karşı duyarlı olmamız, ortamları engelsiz hale getirmemiz gerekir. Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yok" dedi.
DESTEK VAR ENGEL YOK
Engelin olmadığını burada bir kez daha herkese gösterdiklerini söyleyen Yalçın, inancın engel tanımayacağını vurgulayarak, "Bunu gördüğümüz kadar göstermek ve kamuoyunda duyarlılık oluşturmak adına bu müsabakayı organize ettik. Osmanlıspor Ampute Futbol Takımımızla sahaya indik. Sosyal hayata katılan engelli sporcularımız, gösterdikleri müthiş azim ve mücadeleyle topluma örnek olmaktadırlar. Bu mücadeleyi yürekten destekliyoruz. Tekrar altını çizerek belirtmek istiyorum; Engellilik yoktur engeller vardır. Bu engellerin aşılmasına katkı sunmak için bu maçı organize ettik. Kazanan insanlık oldu. Biz destek varsa engel yoktur diyoruz. Diğer bir konuda, kamuda çalışan hizmetli kadrosundaki engellerin bir an önce memur kadrolarına aktarılması için gereken yapılmalıdır. Engelli kamu görevlilerimizin sorunları bu yıl çözülmelidir" şeklinde konuştu.
UĞURLU: ELE ELE VERİRSEK ENGELLER AŞILIR
Engelli Memur-Sen Başkanı Elvan Uğurlu ise, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün bir kutlama günü değil, engellilerin sorunlarının konuşulduğu ve engellerin aşılması için gerekenin yapılması gerektiği önemli bir gün. Bugün farkındalık oluşturmak adına böyle bir organizasyon yaptık. Siyaseti, bürokrasiyi ve toplumun bütün kesimlerini de bu farkındalığı oluşturmak için gereken sorumluluğu almaya davet ediyoruz. Memur-Sen Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcılarımıza da, empati yaparak böyle bir organizasyonda bulundukları ve bizlere gereken desteği verdikleri için teşekkür ediyorum. El ele verebilir, gönül gönüle gelebilirsek engellerin aşılacağını, engelsiz bir dünyanın var olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Maçın sonunda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı'na plaket takdim etti.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-
Avantajların Adresi: Memur-Sen Avantaj
14 Şubat 2025, Cuma -
TÜRASAŞ Genel Müdürü Sn. Selim Koçbay, Genel Merkezimizi Ziyaret Etti
13 Şubat 2025, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu'nu Ziyaret Ettik
12 Şubat 2025, Çarşamba -
EMEK HIRSIZLARI YİNE İŞ BAŞINDA!
07 Şubat 2025, Cuma -
Genel Başkanımız Dr. Kenan Çalışkan’ın İftiracılara Cevabı
06 Şubat 2025, Perşembe -
DHMİ Genel Müdürü Sn. Enes ÇAKMAK' ı ziyaret ettik.
16 Aralık 2024, Pazartesi -
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz’ı Ziyaret Ettik
12 Aralık 2024, Perşembe -
2024 Yılının Son KPDK'sı Gerçekleştirildi
26 Kasım 2024, Salı -
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü'nden Sendikamıza Ziyaret
21 Kasım 2024, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza Ziyarette Bulunduk
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2024/2 KİK Toplantısı Yapıldı
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Yağmur Yağsa “Biz Yağdırdık” Derler
07 Kasım 2024, Perşembe -
HAYDARPAŞA ve SİRKECİ DEVREDİLEMEZ!
30 Ekim 2024, Çarşamba -
KAMUDA SERVİS HİZMETİ DEVAM EDECEK
14 Ekim 2024, Pazartesi -
Haydarpaşa ve Sirkeci Demiryolu Havzalarının Devrini Yargıya Taşıdık
10 Ekim 2024, Perşembe