SENDİKAMIZDAN HABERLER

Memur-Sen, “Ek Göstergeleri” Toplu Sözleşme Masası’na Taşıyacak
20 Temmuz 2015, Pazartesi
Memur-Sen tarafından, kamu görevlilerinin emekli maaşları ve ikramiyelerine aksettirilecek olan tazminat yansıtma oranları Toplu Sözleşme öncesi gerçekleştirilen çalışmalarda masaya yatırıldı. Memur-Sen, Toplu Sözleşme görüşmelerinde “ek gösterge oranlarının yükseltilmesini” talep edecek.
Memur-Sen’in 3 Ağustos’ta başlayacak Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nde gündeme getireceği konuların başında “ek gösterge oranlarının yükseltilmesi” geliyor. Kamuda çalışan memur, şef, müdür yardımcısı, mühendis v.b. unvanlı personel ile makam ve görev tazminatı alan kamu görevlileri arasında emekli ikramiyeleri ve maaşlar bakımından ciddi farklılıklar bulunuyor.
EK GÖSTERGELERİN YÜKSELTİLMESİNİ MASAYA TAŞIYACAĞIZ
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “Ek göstergesi 3600’e kadar olan, görev ve makam tazminatından yararlanmayan personelin yansıtma oranını, yüzde 130’dan; yüzde 180’e, 2200 ve 3600 arası ek göstergesi olanların yansıtma oranını yüzde 70’den, yüzde 150’ye; göstergesiz diğer personelin ise yüzde 40’dan, yüzde 120’ye çıkarılmasını toplu sözleşme masasına taşıyacağız” diye konuştu.
Tonbul, “Kamu görevlilerinin yararlanacağı ek gösterge oranlarının, daha önce bulunmuş oldukları kariyerleri ile ilgili sınıf veya sahip oldukları kadro unvanı için kazanılmış hak aylık derecelerine göre alabilecekleri ek gösterge oranından düşük olamayacağını da toplu sözleşmede ifade edeceğiz” diye konuştu.
MALİ VE SOSYAL HAKLARIN TAMAMI TOPLU SÖZLEŞME İLE BELİRLENMELİ
Memurların mali ve sosyal hakları toplu sözleşme ile düzenlenir ifadesinin bürokraside tam oturmadığını kaydeden Tonbul, “12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandumla ‘Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atamaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir. Ancak mali ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme hükümleri saklıdır’ ifadesinin Anayasanın amir hükmü olmasına rağmen memur ve hizmetlilerin harcırahları, fazla mesai ücretleri ve yemek yardımını belirleyen bütçe uygulama yönetmelikleri Bütçe Kanunu’yla çıkmakta, bu da Anayasanın amir hükmüne aykırılık teşkil etmekte. Oysaki bu konularında toplu sözleşme masasında belirlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-
Avantajların Adresi: Memur-Sen Avantaj
14 Şubat 2025, Cuma -
TÜRASAŞ Genel Müdürü Sn. Selim Koçbay, Genel Merkezimizi Ziyaret Etti
13 Şubat 2025, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu'nu Ziyaret Ettik
12 Şubat 2025, Çarşamba -
EMEK HIRSIZLARI YİNE İŞ BAŞINDA!
07 Şubat 2025, Cuma -
Genel Başkanımız Dr. Kenan Çalışkan’ın İftiracılara Cevabı
06 Şubat 2025, Perşembe -
DHMİ Genel Müdürü Sn. Enes ÇAKMAK' ı ziyaret ettik.
16 Aralık 2024, Pazartesi -
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz’ı Ziyaret Ettik
12 Aralık 2024, Perşembe -
2024 Yılının Son KPDK'sı Gerçekleştirildi
26 Kasım 2024, Salı -
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü'nden Sendikamıza Ziyaret
21 Kasım 2024, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza Ziyarette Bulunduk
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2024/2 KİK Toplantısı Yapıldı
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Yağmur Yağsa “Biz Yağdırdık” Derler
07 Kasım 2024, Perşembe -
HAYDARPAŞA ve SİRKECİ DEVREDİLEMEZ!
30 Ekim 2024, Çarşamba -
KAMUDA SERVİS HİZMETİ DEVAM EDECEK
14 Ekim 2024, Pazartesi -
Haydarpaşa ve Sirkeci Demiryolu Havzalarının Devrini Yargıya Taşıdık
10 Ekim 2024, Perşembe