SENDİKAMIZDAN HABERLER

İNSANLIK VİCDANINI ORTAK İSYANA ÇAĞIRIYORUZ
14 Ağustos 2013, Çarşamba
Memur-Sen, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte Mısır’ın başkenti Kahire’deki Rabiat’ül Adeviye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yönelik müdahale sonucu yüzlerce insanın katledilmesini protesto etti.
Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Memur-Sen yöneticileri ve çok sayıda Memur-Sen üyesi Mısır’da sivil insanlara yönelik insanlık dışı yaşanan olayları kınayan sloganlar atı.
Memur-Sen adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Mısır’da kadın, çocuk, yaşlı genç demeden katliamlarını sürdüren darbeci katilleri bir kez daha kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.
Kaya, Askeri darbe yaparak Mısır halkının iradesini katleden darbeci katillerin, bugün de Mısır halkını katletmeye devam ettiğini belirterek İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası kuruluşların Mısır’da hem demokrasinin katledilmesine hem de insanların öldürülmesine seyirci kaldıklarını, darbecilere bazen açıktan bazen de örtülü destek vermeye devam ettiklerini söyledi.
Genel Başkan Vekili Kaya, “Mısır’daki darbeye açıktan destek veren ve darbeyi fırsat bilen katil İsrail devleti Filistin’de yeni yerleşim yerleri inşa etmekte, karşı çıkanları da katletmektedir. Bütün bu olaylar göstermektedir ki, Mısır’daki darbenin arkasında İsrail ve emperyalistlerin Ortadoğu’daki çıkarlarını korumak ve geliştirmek yatmaktadır. İsrail insansız hava araçları ile darbecilerin Sina Yarım Adası’nda ortak katliamlar yapması bunun açık kanıtıdır” diye konuştu.
Deniz kaplumbağalarının yaşamı ile yakından ilgilenen Batı’nın, insanların özellikle de Müslümanların yaşamı söz konusu olunca sessizliği tercih etiğini, katliamlar karşısında üç maymunu oynadığını söyleyen Kaya, “Mısır’daki insanlık dışı katliamlara karşı bazı İslam ülkeleri ve Batılı ülkelerinin yöneticileri üç maymunu oynasa da insanlık vicdanı ve tarih onları asla affetmeyecektir. İsrail başta olmak üzere darbesever şer ittifakın antidemokratik ve gayri insani tutumu bizlere Üstad Sezai Karakoç’un şu sözlerini hatırlatıyor: “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa Hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki, bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrı’nın gazabından kurtulamayacaklar.” Büyük Memur-Sen ailesi olarak, susmayacağız. Katilleri kınamaya ve lanetlemeye devam edeceğiz. Buradan bütün insanlık vicdanını katillere ve zalimlere karşı ortak isyana çağırıyoruz. Memur-Sen olarak, katilleri ve katillerin işbirlikçilerini bütün dünyaya ifşa etmeye devam edeceğiz. 707 bin üyesiyle güçlü Memur-Sen ailesi olarak, canilerin ve katillerin karşısında mazlumların ve mağdurların yanında olduğumuzu belirtiyor, darbecilerin katlettiği Mısırlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralıları acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-
Avantajların Adresi: Memur-Sen Avantaj
14 Şubat 2025, Cuma -
TÜRASAŞ Genel Müdürü Sn. Selim Koçbay, Genel Merkezimizi Ziyaret Etti
13 Şubat 2025, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu'nu Ziyaret Ettik
12 Şubat 2025, Çarşamba -
EMEK HIRSIZLARI YİNE İŞ BAŞINDA!
07 Şubat 2025, Cuma -
Genel Başkanımız Dr. Kenan Çalışkan’ın İftiracılara Cevabı
06 Şubat 2025, Perşembe -
DHMİ Genel Müdürü Sn. Enes ÇAKMAK' ı ziyaret ettik.
16 Aralık 2024, Pazartesi -
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz’ı Ziyaret Ettik
12 Aralık 2024, Perşembe -
2024 Yılının Son KPDK'sı Gerçekleştirildi
26 Kasım 2024, Salı -
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü'nden Sendikamıza Ziyaret
21 Kasım 2024, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza Ziyarette Bulunduk
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2024/2 KİK Toplantısı Yapıldı
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Yağmur Yağsa “Biz Yağdırdık” Derler
07 Kasım 2024, Perşembe -
HAYDARPAŞA ve SİRKECİ DEVREDİLEMEZ!
30 Ekim 2024, Çarşamba -
KAMUDA SERVİS HİZMETİ DEVAM EDECEK
14 Ekim 2024, Pazartesi -
Haydarpaşa ve Sirkeci Demiryolu Havzalarının Devrini Yargıya Taşıdık
10 Ekim 2024, Perşembe