SENDİKAMIZDAN HABERLER
.jpg)
Ulaştırma Memur-Sen Taleplerini KPDK Toplantısında Bakan Çelik'e İletti.
26 Mart 2015, Perşembe
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı yapıldı. Toplantıda Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, 11 hizmet kolunun tümünde yetkili olan Memur-Sen'e üye sendikaların genel başkanları ile diğer konfederasyonların temsilcileri hazır bulundu.Sendikamızı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ve Sendika Avukatı Raşit Yılmaz temsil etti.
Toplantıda gündeme getirdiğimiz taleplerimiz:
Başbakanlık genelgesine rağmen TCDD ve DHMİ’de fazla çalışmalar devam ediyor. Yapılan bu uygulama kurumlarca bir istihdam şekline dönüştürülmüş ve böyle görülmektedir.
Buna Karşılık;
DHMİ ve TCDD Genelinde Başbakanlık genelgesine rağmen fazla çalışmalara karşı sendikamız hukuk bürosunca açılan ve kazandığımız davalar olmasına rağmen bu kurumlarda zoraki çalıştırmalar devam etmekte olup, bu durumun önüne geçilmelidir.
-Çalışanların ücretleri emekli olduklarında yarıdan fazla düştüğünden hiçbir çalışan emekli olamamaktadır. Emekliler ile çalışanlar arasındaki ücret uçurumu mevcut siyasi irade tarafından düzenlenmelidir.
-Toplu sözleşme kazanımlarımızdan olan Koruyucu gıda yardımı halen verilmedi, düzenleme yapılarak verilmeli.
-ARFF ve Apron Memurlarının Toplu sözleşmede belirlenen ve halen gerçekleşmeyen skalada bir üst gruba çıkarılmaları sağlanmalı.
-II Sayılı cetvele tabi olarak çalışan 399 sayılı KHK’ya tabi Sözleşmeli personellerin Temel ücret grupları 5 gruptan 3 gruba düşürülmeli bununla beraber her bir unvan için temel ücret düzenlemesi acilen yapılmalıdır.
-Mesai Saati ücretleri 1.54 TL olup bizim cephemizden, bu rakam çalışanlara bir hakaret olarak görülmektedir. Acilen arttırılmalı veya haftalık çalışma saatini dolduran personel kurum tarafından zorla çalışmak durumunda bırakılmamalıdır.
-Ulaştırma Hizmet Kolumuz 7 gün 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Hizmet Kolumuz çalışanlarına fiili hizmet zammı ( yıpranma tazminatı ) talep ediyoruz.
-DHMİ Çalışanlarına ödenen Havacılık tazminatı;
Havacılık tazminatlarının Türk Ulaşım Sen tarafından 2012 yılında Toplu Sözleşme masasında 30 gün içinde ödenmesinin talebi üzerine;
Kurum 30 gün içinde avans mahiyetinde ödeme uygulamasını sona erdirmiş ve ödeme yapmıştır.Bu durum ciddi mağduriyetlere yol açmıştır.
Ancak şu an halen davası süren bu durum sonucunda özellikle ek ödeme, grup içi adaletsizlik, diğer kesintiler olmak üzere haksız bir dağılım yapılmıştır. Hakkaniyet ölçüsünde tazminatlar tekrar düzenlenmelidir.
DHMİ Kurumunda çalışan 9138 personel uygulanan Havacılık Tazminatı ödemesi sonucunda mağdur edilmiş olup, konunun çözümüne yönelik olarak personel arasındaki tazminat farlılıkları giderilmelidir.
-Özellikle TCDD’de 300 e yakın unvan bulunmaktadır. Bu durum skala ayarlaması gibi durumlarda karmaşa yaratmaktadır. Acilen unvan sadeleştirilmesine gidilmelidir…
-Koruma güvenlik memuru iken sağlıktan kaybedenlerin memur olarak atamaları yapılmalıdır. Bunun yanında kurumlarda sağlıktan kaybeden personeller için farklı uygulamaya son verilmelidir.
-Koruma Güvenlik memurlarının 45 yaş sonrasında güvenlik görevlisi olarak çalışmalarının bedensel olarak ta mümkün olmadığı için memur olarak atamaları yapılmalıdır.
-Koruma Güvenlik personeline silah tazminatı hakkı verilmelidir…
-Ulaştırma Hizmet kolu çalışanları kesintisiz 365 gün hizmet verdiklerinden;
Vardiya zammı, Gece çalışmaları, Hafta sonu çalışmaları, Bayram çalışmaları Primi verilmelidir.
-Dini Bayramlarda çalışanlara İkramiye Verilmeli…
-DHMİ’de çalışan ARFF Personeli Teknik Hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Bunun yanında Ülkemiz genelinde çalışan ve sayıları 45.000’i bulan tüm itfaiye personelinin özlük haklarında yeni bir düzenleme yapılmalıdır.
- Hizmet kolumuz çalışanlarının çocuklarının yararlanması için Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı işyerlerimizde Kreş Hizmeti verilmelidir.
- Teknisyenlerin Diplomalarına Göre Ücretleri Düzenlenmelidir. Bir üst öğrenimi bitiren çalışanlar bitirdiği öğrenimin karşılığı olan unvanı alamasa dahi ücretini almalıdır.
- 2005 yılından sonra işe giren tüm personele 1 derece verilmelidir.
-Eleman temininde güçlük çekilen TCDD ve DHMİ Havalimanlarımız bulunmaktadır. Burada çalışan personele Mahrumiyet Zammı verilmeli, maddi olarak bu işyerinde kalmanın da bir bedeli olmalıdır.
-Gelir Vergisi Dilimleri tüm çalışanları yılın ilk çeyreğinden sonra maddi olarak huzursuz ettiğinden acilen bir düzenlemeye gidilmelidir.
-Ek ödemeler emekliliğe yansımalıdır.
-Vekâleten Yürütülen Görevlendirmelerin ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Son yıllarda birçok görev vekâlet olarak yürütülmekte olup bu durum sonlandırılmalıdır.
-Ulaştırma Hizmet kolumuz çalışanlarına Yemek Yardımı yapılmalıdır.
-TCDD Merkez ve taşra işyerlerine servis hakkı verilmelidir.
-Rakamsal olarak ta sayıları iyice azalan ve özellikle emeklilikte sıkıntı çekilen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılarak yardımcı hizmetlerde çalışanlar bu konuda rahatlatılmalı..
-İzinlerin 657 de olduğu gibi 399 sayılı KHK’ya göre çalışan sözleşmeli personellere de uygulanmalıdır.
-10 yıldan bu yana Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevde yükselme sınavı açılmıyor. Acilen açılmalıdır. Ayrıca kurumların görevde yükselme yönetmelikleri yayınlanarak tüm sınavlar yapılmalıdır.
-Ulaştırma Bölge Müdürlüğü çalışanları ve liman başkanlıklarında çalışanlar aldıkları maaş dikkate alındığında mağdur durumdadırlar. Burada ki çalışanlara maaşlarının yanında denetim tazminatı verilmelidir.
-Projelerde görev alan mühendis, tekniker ve teknisyenlere proje tazminatı verilmelidir.
-DHMİ de ARFF Şefleri diğer şeflerden ayrı tutulmakta olup şef ibaresinin yanında parantez içinde ARFF yazılmakta buna karşılık ARFF Şefleri özellikle havacılık tazminatında diğer şeflerden düşük ücret almaktadırlar. Bu durumun sona erdirilmesi.
-Meclisten torba yasa ile çıkarılan Gemi sörvey uzmanları Denizcilik sörvey mühendisi yapılarak ek göstergeleri 3600 olmuştur.Ek ödemeleri 100 puan arttırarak, maaşlarında 1000 TL bir iyileştirme yapılmıştır.
655 sayılı KHK ile Gemi sörvey uzmanları gibi mağdur edilen, Liman başkanlıklarında görev yapan Uzman (THS) ve (GİH),Araştırmacı, mühendis, Liman Başkanı, Denizcilik uzmanı ve Yrd. ları, memur ve şef kadrolarında görev yapan personellerinde mağduriyetleri ek bir yasa ile giderilmelidir.
-Sivil havacılık genel müdürlüğü çalışanları da Havacılık tazminatından faydalanmalıdır.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-
Afyonkarahisar şubemizde görev değişikliği yapıldı
28 Kasım 2023, Salı -
Makinist Personelin Çalışma ve Dinlenme Saatleri düzenlemesinin güncellenmesini TCDD Taşımacılık A.Ş.’den talep ettik
27 Kasım 2023, Pazartesi -
Genel Başkan Çalışkan, Sivas’ta ziyaretlerde bulundu
24 Kasım 2023, Cuma -
Yıllık izinlerin 4 parça halinde kullanılması maddesi kaldırıldı, TCDD’de bir KİK Kazanımımız daha hayata geçti
23 Kasım 2023, Perşembe -
Genel Başkan Çalışkan, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu
20 Kasım 2023, Pazartesi -
Tüm Kurumlarımızdan, Türkiye’nin Milli ödeme sistemi TROY Kart’a geçilmesini talep ettik
20 Kasım 2023, Pazartesi -
Genel Başkan Çalışkan, Kayseri’de vefat eden üyemizin ailesine tazminat çekini takdim etti
10 Kasım 2023, Cuma -
Genel Başkan Çalışkan, DHMİ Genel Müdürü Keskin’i ziyaret etti
08 Kasım 2023, Çarşamba -
İngiltere Büyükelçiliği önünden Dünyaya seslendik; Kahrolsun Soykırım Mühendisliği, Yaşasın Özgür Gazze ve Filistin!
03 Kasım 2023, Cuma -
Genel Başkan Çalışkan, TÜRASAŞ Genel Müdürü Yazar’ı ziyaret etti
02 Kasım 2023, Perşembe -
Genel Başkan Çalışkan, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük’ü ziyaret etti
01 Kasım 2023, Çarşamba -
Genel Başkan Çalışkan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Ufuk Yalçın’ı ziyaret etti
31 Ekim 2023, Salı -
Batman İl Temsilciliğine Yüksel Segvanoğlu atandı
30 Ekim 2023, Pazartesi -
399 Sayılı KHK’da fazla mesailere getirilen %15 Sınırının iptali için dava açtık
27 Ekim 2023, Cuma -
Genel Başkan Çalışkan, Genel Müdür Baştor’u ziyaret etti
26 Ekim 2023, Perşembe