SENDİKAMIZDAN HABERLER
Ulaştırma Memur-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı.
02 Aralık 2014, Salı
Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanları Toplantısı Ankara, İç kale Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TCDD Genel Müdür Yardımcıları İsa Apaydın, Adem Kayış TCDD İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcıları Turan Doruk, Mustafa Gediz, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları ve Şube Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Can Cankesen, Kimseyi ötekileştirmeden kamu çalışanlarının hakkını aradıklarını vurgulayarak; Sendikamızın üye sayısı her geçen gün sürekli artıyor.Çalışanların bizi tercih etmesinin altında adaletli ve bağımsız oluşumuz, kimsenin boyunduruğu altına girmeden sadece hizmet sendikacılığı yapmamız ve çalışanları için ortak kazanımlar elde etme çabamız yatıyor. Bu yılda yetkili sendika olarak, çalışanların hakkını savunacağız ve geçen yıllara oranla daha fazla kazanım elde edeceğiz dedi. Genel Başkan Cankesen; Memur-Sen olarak, Özelde üyelerimizin çalışma hayatıyla ilgili hak ve hukuk mücadelesini yapıyoruz. Tüm çalışanların daha iyi şartlarda çalışması ve daha iyi şartlardan da emekli olabilmeleri için mücadele veriyoruz. Çalışanların emeklilikle ortaya çıkan ikinci baharlarını kıtlık ve yokluk içerisinde yaşamalarını istemiyor, çalışmalarımızı ve mücadelemizi bu bağlamda sürdürüyoruz. Ek göstergelerin düzelmesi,ek ödemelerin,aile yardımı ve çocuk yardımının emekliliğe yansıması, 30 yıl üzeri hizmet tazminatlarının ödenmesi 2005 yılından sonra işe giren personele bir derece verilmesi, disiplin affı ve çalışanların beklentisi olan temel ücret gruplarının beş gruptan üç gruba düşürülmesi ile fazla çalışma ücretlerinin arttırılması konuları sendikal mücadelemizin bir kaç maddesi olarak ta sayılabilir.
Genelde ise sendikal mücadelemiz; Ülkemizde ve dünyada cereyan eden tüm olaylar karşısında, maddi ve manevi yardımda sınır tanımadan gücümüzün yettiği her yere ulaşmaya çalışıyoruz. En azından sorumlu bir Müslüman olarak Allah resulünün buyurduğu gibi zuhur eden olaylar karşısında, insanlığımızın ve fıtratımızın gereğini yapıyoruz. Dünyada ve ülkemizde cereyan eden olaylar karşısında insani sorumluluğumuz gereğince dik bir duruş sergiliyoruz. Bu duruşun diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olması hasebiyle, sadece kuruş değil duruş sendikacılığı ile cümle aleme bu iş nasıl yapılır gösteriyoruz ifadelerini kullandı.
Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise; Memur-Sen konfederasyonu olarak, özelde üyelerin genelde ise ümmetin haklarını savunduklarını söyledi. Memur-Sen olarak, demokratikleşme sürecine önemli katkılarda bulunduklarını belirten Gündoğdu, “Türkiye son yıllarda attığı demokratikleşme adımları ile 3. dünya ülkesi sıfatından kurtulmuştur. Bu başarının arkasında Memur-Sen’in emeği büyüktür. 2010 referandumundan önce darbe korkusu ve her an geriye gidiş tehlikesi varken şimdi, iktidara göre yeni Türkiye, Memur-Sen’e göre yeniden Büyük Türkiye’yi yaşıyoruz. Vesayetçi yapıların millete rağmen tavrını 2010 referandumu ile değiştirdik. Şimdi ise emeğimizi ve özgürlüğümüzü hiç kimsenin gasp edemeyeceği bir günde yaşıyoruz. Memur-Sen’in sendikacılığa bakışında hiçbir zaman sorunlardan beslenmek olmadı. Bazıları sorun üretmek için çaba sarf ederken biz hep çözümden yana olduk” dedi.
DEĞERSİZLEŞTİRME ÇABALARI
Ayrıca, on yıl boyunca toplu sözleşme yetkisini elinde bulundurup da bunun dörtte birini alamayanların şimdi Memur-Sen’e saldırdığını söyleyen Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2009 yılında 20 lira taban aylık isteyip, '10 lira verirseniz imza atacağız' diyenlerin, 10 liranın 17,5 katı taban aylığını değersizleştirmesine de müsaade etmeyelim. Yüzdelik zamlarla hizmetliyle müsteşar arasındaki makas açılıyorsa, bunu çözümü nedir?' gibi sorulara cevap aradık ve 'taban aylığa zam alalım' stratejisine oy birliğiyle karar verdik. Taban aylığa 175 TL zam, yüzde 17 net maaş artışı anlamına geliyor. Böylece emekli ikramiyesi bu yıl 5 bin 250 TL artmış oldu. Aldığımız zamma göre emekli maaşlarında da 146 TL artış oldu. Bu da açık başarıdır.
İftiralarla bizi haklı mücadelemizden caydıracaklarını düşünenler dün olduğu gibi bugünde hezimete uğrayacaklardır. Toplum mühendisliği ile Konfederasyonumuza karşı psikolojik harp yürütenlere gülüyorum. Acziyet içerisindeler. Kazanımlarımızı görmezden gelenlere bir kez daha ‘kazanımlara kör ve şaşı bakmayın’ diyor, yolumuza devam ediyoruz. Dik duruşumuzla hem demokratik hem mali hem de sosyal kazanımların altında imzamız ve alın terimiz var. Yeni kazanımlar üretmeye devam edeceğiz. Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir uygarlık talebimizi de haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz.” dedi.
Ulaştırma Memur-Sen Başkanlar Kurulu toplantısına katılan TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın ise yaptığı konuşmada; Türkiye'nin her tarafından toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum. TCDD Genel Müdürlüğünde yapılacak olan serbestleşmenin çalışanların özlük haklarına bir zarar getirmediğini ifade ederek TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜLOMSAŞ nasıl işliyor ise yeni kurulacak TCDD Taşımacılık A.Ş. ninde o şekilde çalışmaya başlayacağını söyleyerek, TCDD Genel Müdürlüğünün KİT olarak kalmaya devam edeceğini. Bu süreç de personelin hiçbir şekilde havuza gönderilmeyeceğini, özlük hakkı kaybına uğramayacağını aksine kurumun personelinin azalmaktan ziyade yeni alımlarla personelininartacağını ifade etti. Genel Müdür Yardımcısı Apaydın Genel Başkan Cankesen, yönetim kurulu üyelerimiz ve şube başkanlarına çalışmalarında başarılar dileyerek karşılıklı istişarelerde bulundu.
Toplantıda Şube Başkanlarımızın sorularını cevaplayan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Adem Kayış’ta önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında sivil toplumun olmazsa olmazlarından olan Sendikaların önemine dikkat çekerek; "Sendikacılıkta illaki tartışmalarda olacak, eksikliklerimizi gündeme taşıyacağız. Sivil Toplum örgütlerinde istişare çok önemlidir ve olmazsa olmazlardandır yapılanma sürecinde Ulaştırma Memur-Senin bize vereceği desteği çok önemsiyor ve sizlerin desteklerini bekliyoruz " dedi.Son zamanlarda demiryolu çalışanları arasında büyük bir sorun olarak görünen yeniden yapılanma sürecine de değinen Kayış; Demiryolcular açısından korkulacak bir durum olmadığını,gelişen dünya düzeni içerisinde geçen yıl kanunlaşarak yürürlüğe giren Demiryolları serbestleşme kanunu ile yeniden yapılanmaya mecbur olduklarını ve bunun TCDD içinde gerekli olduğunu belirterek, yeniden yapılanma süreci içerisinde Sivil Toplum Örgütü olarak Ulaştırma Memur Senin çok fazla faydası olduğunu ifade etti. Kanun sonrası Demiryollarının, TCDD Taşımacılık ve TCDD Altyapı olarak kurulduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Kayış,sadece altyapı ve işletmecilik TCDD altında iki ayrı kurum olarak çalışacak ve yine herkes aynı işi yapacak dedi. TCDD Taşımacılık kurulumu sürecinde son günlerde personeller arasında konuşulan, şehirler arası yer değişikliği yapılacağı yönündeki duyumların gerçeği yansıtmadığını, çalıştıkları ilden başka bir ile çalışanların zoraki istekleri dışında nakil gönderileceği yönünde ki haberlerin asılsız olduğunu, TCDD yönetimi olarak bu süreçte kimseyi evinden ve yurdundan etmek gibi kötü bir niyet taşınmadığını söyledi. Genel Müdür Yardımcısı Adem Kayış " Şuanda TCDD'nin 11 bin km yolu var. 2023'te 10 bin km yol daha yapılacak ve personel sayısı artacak. Taşımacılık A.Ş bu süreçte çok büyüyecek ve buna bağlı olarak ta personel alımı devam edecek. Alınan personel ise amacına uygun alınacak. Yani daha çok teknik personel alınacak. Çünkü teknik bir kurumuz,yatırım yapıyoruz ve her geçen gün de büyüyoruz. Mühendis ve faal personel almaya devam edeceğiz.İlerleyen yıllarda personel sayımız artacak dedi.
Kanun sonrası yapılan Optimizasyonlar hakkında da konuşan Kayış; TCDD Tarafından yapılan optimizasyonların TCDD’nin yeniden yapılanmasıyla bir bağlantısı olmadığını belirterek, ihtiyacımız olmayan yerlerde personel yığılması, ihtiyaç olan yerlerde ise personelin olmadığını ifade ederek bu durum ile ilgili kimseyi mağdur etmeden bir optimizasyon yaptık. "Zamanında kurum olarak 200 den fazla unvan vermişiz.Bu ne demek, herkes unvan almış ancak faal olarak çalışacak insan yok. Yapılanma olmasa da optimizasyon uygulaması yine yapılacaktı.Ancak bunu yaparken de personeli rahatsız etmeden uygulamaya dikkat ettik bundan sonra da gelişecek olaylar karşısında personel huzuru ve iş barışı tarafımızdan hassasiyetle korunacaktır. Personel alımı ve ihtiyaçların yapılanma sürecinde değişeceğini söyleyen Kayış, TCDD Taşımacılık bünyesinde personelin genel tanımı değişerek yolcu ve yük taşımacılık olarak iki kısma ayrılacak,bu birimler arasında dahi ilerleyen günlerde isteğe bağlı değişimlerin de yapılacağını ifade etti.
Toplantının diğer kısmında ise TCDD Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanları ile istişarelerde bulunarak teşkilat genelinde ve bölgelerde yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-
2024 Yılının Son KPDK'sı Gerçekleştirildi
26 Kasım 2024, Salı -
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü'nden Sendikamıza Ziyaret
21 Kasım 2024, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza Ziyarette Bulunduk
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2024/2 KİK Toplantısı Yapıldı
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Yağmur Yağsa “Biz Yağdırdık” Derler
07 Kasım 2024, Perşembe -
HAYDARPAŞA ve SİRKECİ DEVREDİLEMEZ!
30 Ekim 2024, Çarşamba -
KAMUDA SERVİS HİZMETİ DEVAM EDECEK
14 Ekim 2024, Pazartesi -
Haydarpaşa ve Sirkeci Demiryolu Havzalarının Devrini Yargıya Taşıdık
10 Ekim 2024, Perşembe -
13.Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi Yayımlandı
04 Ekim 2024, Cuma -
TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt'a Ziyarette Bulunduk
30 Eylül 2024, Pazartesi -
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Ufuk Yalçın'a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunduk
30 Eylül 2024, Pazartesi -
TÜRASAŞ Genel Müdürü Selim Koçbay'a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunduk
30 Eylül 2024, Pazartesi -
DHMİ Genel Müdürü Enes Çakmak'a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunduk.
23 Eylül 2024, Pazartesi -
TASARRUF SERVİSTEN OLMAZ!
02 Eylül 2024, Pazartesi -
TCDD Genel Müdürü Sn. Veysi Kurt’a Ziyaret
26 Ağustos 2024, Pazartesi