SENDİKAMIZDAN HABERLER

Genel Başkan Çalışkan, özel bankalarla Promosyon konusunu görüştü
03 Kasım 2022, Perşembe
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Ulaştırma hizmet koluna bağlı kurumlardaki maaş promosyonlarının ihalesi ve güncellenmesi konularını görüşmek üzere, özel banka temsilcilerini davet ederek görüşmelerde bulundu.
Genel Başkan Çalışkan’ın davetine icabet eden, Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, TEB ve Yapı Kredi Bankası yetkilileri, Genel Başkan Çalışkan ile TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ.’nin 9 Kasım’da yapılacak olan promosyon ihalesi ve diğer kurumlardaki (DHMİ, SHGM, TÜRASAŞ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı) promosyonların güncellenmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.
Genel Başkan Çalışkan, Akbank Başkent Bölge Müdürlüğü Yöneticisi Evren Küçükkurt, Garanti Bankası Yöneticileri, Orhan Ağaoğlu, Zehra Çağlıyan Koyuncu ve Öznur Önsan Sporeli, İş Bankası Yöneticileri Oya Yüce ve Seval Balkav, TEB Yöneticisi Selma Arı ve Yapı Kredi Bankası Yöneticisi Ufuk Atalay ile yaptığı görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere 9 Kasım’da TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ.’nin Maaş Promosyonu ihalesi yapılacak. Genel Yetkili Sendika olarak kanun gereği, şartnamenin hazırlanması sürecinde ve ihalelerin yapılmasında Kurum Yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz.
Özel Bankaların ihalelere katılmaları rekabetin artması açısından önem taşıyor. Bu durumu, yani özel bankaların ihalelere katılmasını, Ulaştırma Memur-Sen Genel Merkez Yönetimi olarak teşvik etmenin faydasını önceki dönem ihalelerinde görmüştük. Bu sebeple yeni dönemde de özel bankaları ihaleye katılmaya teşvik ediyor ve rekabet ortamının oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz.
Ulaştırma Hizmet Kolu işyerlerindeki personelin beklentisi olan promosyonların günümüz ekonomik şartlarına ve personel maaş artışlarına göre yeniden düzenlenmesi ve güncellenmesinin önemli olduğunun bilincindeyiz ve takipçisiyiz. İnşallah Hizmet Kolu çalışanlarımız için en iyi sonucu elde edeceğiz” dedi.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürlüğü Personelinin Talepleri Kapsamında Ziyaretler
02 Nisan 2026, Perşembe -

Apron Memurları İçin MYK ile Meslek Standardı Protokolü İmzalandı
01 Nisan 2026, Çarşamba -

TCDD Trafik Kontrolörleri ve Hareket Memurlarının Çalışma Şartlarının İyileştirilmesi İçin Kuruma Resmi Yazımızı İlettik
26 Mart 2026, Perşembe -

Makinistlerin Manevra Tazminatı İçin Başvuruda Bulunduk
18 Mart 2026, Çarşamba -

Tren Üstü Personellerin Çalışma Sürelerinde Uygulama Birliği İçin Kuruma Başvuruda Bulunduk
06 Mart 2026, Cuma -

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

Makinistlerin Bekleme Tazminatı İçin TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye Resmi Yazımızı İlettik
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi



