SENDİKAMIZDAN HABERLER

DHMİ Koruma Güvenlik Görevlilerinin 46 Yaşından sonra Memur pozisyonunda istihdamı hayata geçirildi
22 Ocak 2021, Cuma
Ulaştırma Memur-Sen’in 2015, 2017 ve 2019 Toplu sözleşme görüşmelerinde ve DHMİ KİK Toplantılarında ısrarla takip ettiği DHMİ Koruma Güvenlik Görevlilerinin 46 Yaşından sonra Memur pozisyonunda istihdam edilmeleri talebi hayata geçirildi. Bu pozisyondaki Koruma Güvenlik Görevlileri için 50 kişilik kadro açıldı.
Ulaştırma Memur-Sen’in uzun süredir takipçisi olduğu ve DHMİ KİK toplantılarında da prensip kararı alınan, DHMİ yönetimiyle yapılan ikili görüşmelerde ve Toplu Sözleşmelerde Ulaştırma Memur-Sen tarafından gündeme taşınan, Koruma Güvenlik görevlilerinin 46 yaşından sonra memur pozisyonunda istihdam edilmesi DHMİ Yönetimi tarafından hayata geçirildi. Memur Pozisyonuna geçirilecek Koruma Güvenlik Görevlileri için 50 kişilik kadro açıldı.
Genel Başkan Kenan Çalışkan, 2020/1 DHMİ KİK toplantısında “Kurumda görev yapan Koruma ve Güvenlik Görevlisi personelinin 46 yaşında Memur Pozisyonunda istihdam edilmesi ile tüm pozisyonlarda Apron Memurluğuna geçişlerin sonlandırılarak Memur pozisyonunda değerlendirilmeleri.” Taleplerini yinelediklerini ve kurumdan olumlu yanıt aldıklarını belirtti.
Genel Başkan Çalışkan, DHMİ Koruma Güvenlik görevlilerinin 46 yaşından sonra memur pozisyonunda istihdam edilmesi ile ilgili olarak ayrıca, Çalışma Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile de bir dizi görüşmeler yaptıklarını ve bugün itibariyle sonuca ulaştıklarını belirtti.
Genel Başkan Çalışkan, uzun soluklu bir çalışma sonrasında DHMİ Yönetimince alınan bu kararın, Koruma ve Güvenlik camiasına hayırlı olmasını dilediklerini belirtti.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürlüğü Personelinin Talepleri Kapsamında Ziyaretler
02 Nisan 2026, Perşembe -

Apron Memurları İçin MYK ile Meslek Standardı Protokolü İmzalandı
01 Nisan 2026, Çarşamba -

TCDD Trafik Kontrolörleri ve Hareket Memurlarının Çalışma Şartlarının İyileştirilmesi İçin Kuruma Resmi Yazımızı İlettik
26 Mart 2026, Perşembe -

Makinistlerin Manevra Tazminatı İçin Başvuruda Bulunduk
18 Mart 2026, Çarşamba -

Tren Üstü Personellerin Çalışma Sürelerinde Uygulama Birliği İçin Kuruma Başvuruda Bulunduk
06 Mart 2026, Cuma -

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

Makinistlerin Bekleme Tazminatı İçin TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye Resmi Yazımızı İlettik
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi


