SENDİKAMIZDAN HABERLER

Yalçın:\'Yeni Anayasa, Emeğin, Ekmeğin, Özgürlüklerin ve İstikrarın Teminatı Olmalı \'
01 Şubat 2016, Pazartesi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, A Haber Kadraj Programında Zeynep Bayramoğlu'nun sorularını cevaplandırdı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Yeni Anayasa’nın Türkiye için bir ihtiyaç olduğunu, Türkiye Anayasa Platformu’nun önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Yalçın, “Geçmişte vesayeti, darbe dönemlerini yaşadık. O süreçte Memur-Sen, HAK-İŞ gibi kuruluşlar, emek örgütlenmeleri çok ciddi duruş sergiledi. ‘Ortam tersine dönerse görürsünüz’ gibi içi boş tehditlerle karşı karşıya kaldık. O sıkıntılı süreçleri artık geride bıraktık. Şimdi yeni bir aşamaya geldik. 300’den fazla STK'mız ile Yeni Anayasa için sahadayız, ‘Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte’ diyerek yola çıktık. Yeni Anayasa hayata geçene kadar ter akıtacağız” dedi.
YENİ ANAYASA İNSANI MERKEZE ALMALI
“Anayasa'nın öznesi insan olmalı, alın terini ve insan haklarını teminat altına almalı. İnsanı merkeze almalıyız, huzuru temin etmeliyiz” diyen Yalçın, “İnsanları tanımlamak yerine tanımayı seçmeli, çünkü mevcut anayasa insanları tanımlıyor. Türkiye vatandaşlığı bir ortak kimlik olarak herkesin kendisini içerisinde bulabildiği, herkesin kendisi olabildiği ve kendisi kalabildiği bir şekilde olmalıdır. Yeni Anayasa, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığıyla düzenlenmeli, ötekileştirmeler son bulmalıdır. Yeni Anayasa, istikrarımızın, ekmeğimizin, emeğimizin ve özgürlüklerimizin teminatı olmalıdır. Yeni bir Anayasa yapılmazsa Türkiye sıkıntıdan kurtulamaz” diye konuştu.
Programda Yalçın, çukur terörü ve Memur-Sen’in bölgeye yapmış olduğu yardımlar hakkında bilgi verdi.
İşte O Program:
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-
Avantajların Adresi: Memur-Sen Avantaj
14 Şubat 2025, Cuma -
TÜRASAŞ Genel Müdürü Sn. Selim Koçbay, Genel Merkezimizi Ziyaret Etti
13 Şubat 2025, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu'nu Ziyaret Ettik
12 Şubat 2025, Çarşamba -
EMEK HIRSIZLARI YİNE İŞ BAŞINDA!
07 Şubat 2025, Cuma -
Genel Başkanımız Dr. Kenan Çalışkan’ın İftiracılara Cevabı
06 Şubat 2025, Perşembe -
DHMİ Genel Müdürü Sn. Enes ÇAKMAK' ı ziyaret ettik.
16 Aralık 2024, Pazartesi -
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz’ı Ziyaret Ettik
12 Aralık 2024, Perşembe -
2024 Yılının Son KPDK'sı Gerçekleştirildi
26 Kasım 2024, Salı -
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü'nden Sendikamıza Ziyaret
21 Kasım 2024, Perşembe -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza Ziyarette Bulunduk
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2024/2 KİK Toplantısı Yapıldı
13 Kasım 2024, Çarşamba -
Yağmur Yağsa “Biz Yağdırdık” Derler
07 Kasım 2024, Perşembe -
HAYDARPAŞA ve SİRKECİ DEVREDİLEMEZ!
30 Ekim 2024, Çarşamba -
KAMUDA SERVİS HİZMETİ DEVAM EDECEK
14 Ekim 2024, Pazartesi -
Haydarpaşa ve Sirkeci Demiryolu Havzalarının Devrini Yargıya Taşıdık
10 Ekim 2024, Perşembe