SENDİKAMIZDAN HABERLER

Memur-Sen'den Vefa Örneği
26 Ekim 2015, Pazartesi
Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla yapılacak olan "Millete Vefa Yolunda 20 Yıl" programının ilk ayağı Ankara Büyük Anadolu Otel'de yapıldı.
Eski ve yeni Memur-Sen yöneticilerinin bir araya getirildiği programda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın eski ve yeni yönetime hitap etti. Programda Memur-Sen'in eski genel başkanları da kısa birer sunum gerçekleştirdi.
YETER BİZE VEFA ELBİSELERİ
"Mensubu olmaktan onur duyduğumuz kadim medeniyet, insan tasavvurunu insani değerler ve erdemlilik üzerine bina etmiştir" diyen Yalçın,"İnsana eşrefi mahlûkat olma hazzını yaşatan bu değerler arasında 'vefa', 'vefalı olma', 'vefa gösterme' şüphesiz ayrı bir öneme sahiptir. Erdemliler hareketinin öncüsü, Kudüs Şairi, Yedi Güzel Adam'ın sivil toplumcusu ve Memur-Sen'imizin kurucusu Mehmet Akif İnan ağabey de, 'Bütün giysileri yırtsak yeridir. Yeter bana vefa elbiseleri'şeklinde konuştu.
VEFA SINAVLARINDAN DAİMA BAŞARIYLA ÇIKTIK
Memur-Sen ailesinin her daim vefanın çocukları olduğunu gösterdiğini sözlerine ekleyen Yalçın, Memur-Sen'in vefa sınavlarından daima başarıyla çıktığını söyledi. Yalçın, "Bu kapsamda, başta Mehmet Akif İnan, Ahmet Yıldız, İsmail Karakaya ağabeylerimizi, Erol Battal, İbrahim Keresteci, Tahsin Suda ve Zekeriya Ceyhan kardeşimizi unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle bir kez daha bu kıymetli öncülerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.
850 bini aşan üye sayısıyla hem genel de hem de hizmet kollarının tamamında yetkili olan Memur-Sen'in kuruluş hikâyesinin fedakârlıklarla ve kararlı mücadelelerle dolu olduğunu ifade eden Yalçın, "Kutlu idealler adına başlatılan bu soylu mücadelenin başlangıcından bu yana yaşananları anlatmaya ne sayfalar ne de burada birlikte geçireceğimiz süre yeter. Aynı şekilde Eğitim-Bir- Sen'imiz, Sağlık-Sen'imiz, Diyanet-Sen'imiz, Bem-Bir-Sen'imiz, Büro Memur-Sen'imiz, Toç-Bir-Sen'imiz, Enerji-Bir-Sen'imiz, Bayındır Memur-Sen'imiz, Ulaştırma Memur-Sen'imiz, Birlik Haber-Sen'imiz ve Kültür Memur-Sen'imiz de zorlu yollardan geçerek, imkansızlıkları aşarak, sistemin koyduğu barikatları kaldırarak yetkili ve etkili oldular, üyelerine hizmet yolculuğunda gece gündüz yol aldılar" şeklinde konuştu.
AKİF İSMİ GİBİ; DİRENDİK, SEBAT ETTİK
Konuşmasına 'Akif' isminin anlamına değinerek devam eden Yalçın, "Akif direnen, sebat eden demektir. Bu nokta da, Memur-Sen'in kurucu genel başkanının Mehmet Akif İnan ağabey olmasına büyük anlamlar yüklemek mümkün. Haksızlıklara karşı direnmek için kurulan Memur-Sen'in kurucu genel başkanının ismiyle müsemma aksiyoner bir dava adamı olduğuna hem fikiriz. Milletle resmen çekişme halinde olan, millet düşmanlığı yapan sözde sivil toplum kuruluşlarıyla mücadele etti. 28 Şubat'ta 5'li çete gazete, gazete, televizyon, televizyon dolaşarak darbe çığırtkanlığı yapıp, generallerin brifinglerine katılmayı onur sayarken, Memur-Sen, Mehmet Akif İnan ağabeyin öncülüğünde Nemrut'un yaktığı ateşi söndürmek için su taşıyan karınca misali, 28 Şubat sürecinin ülkenin ve milletimizin başına açacak felaketlere dikkat çekti. Sendikamız ve konfederasyonumuz, başta İstanbul teşkilatları olmak üzere, yaptığı eylemlerle 28 Şubat sürecini boykot ediyordu. Tarih ve bu vefakâr millet; Memur-Sen'in 28 Şubat sürecindeki onurlu, soylu ve dik duruşunu, bu dik duruşun mimarı olan ve söz konusu millet iradesiyse dik başlılık yapmayı görev sayan onurlu, soylu insanları yani sizleri unutmayacaktır" ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞDU: MEMUR-SEN MÜCADELENİN ADIDIR
Memur-Sen Onursal Başkanı, AK Parti Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "Vefa'nın İstanbul'da bir semt olarak kalmaması ve yaşatılması en çok Memur-Sen'e yarar. Herkesten Allah razı olsun, Akif İnan ağabey başta olmak üzere vefat etmiş bütün öncülerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Memur-Sen, mücadelenin, davanın ve duruşun adıdır, bu duruşu daima göstereceğine de inanıyorum. Akif İnan Ağabey'e bıraktığı bu değerli miras için bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AKSU: SILAH-İ RAHİM BİZLERİ MEMNUN ETTİ
Sılah-i Rahim'in dinimizde önemli bir değere sahip olduğunu kaydeden Memur-Sen Eski Genel Başkanı Ahmet Aksu ise, "Bu değeri yaşatan değerli Genel Başkanımıza teşekkür ederim. Aynı davaya baş koymuş arkadaşlarımızı bir kez daha gördüğümüz için çok memnun oldum. Hepimize ilk önce Peygamber Efendimizin, daha sonra da Hz.Hüseyin efendimizin yolundan ayrılmamaya davet ediyorum" dedi.

UĞURLU: MEMUR-SEN DAİMA HAKKIN YANINDA OLMUŞTUR
Kısa bir selamlama konuşması yapan Memur-Sen Eski Genel Başkanı Fatih Uğurlu, "850 Binlere gelmiş bir Memur-Sen'imiz var, 1 milyon üye hedefinin de en kısa zamanda gerçekleşeceğine inanıyorum. Memur-Sen her zaman hakkın yanında haksızlığın karşısında olmuştur, daima da olacaktır" diye konuştu.
Kur'an tilavetiyle başlayan program, belge takdimi ve akşam yemeği ile sona erdi.



SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürlüğü Personelinin Talepleri Kapsamında Ziyaretler
02 Nisan 2026, Perşembe -

Apron Memurları İçin MYK ile Meslek Standardı Protokolü İmzalandı
01 Nisan 2026, Çarşamba -

TCDD Trafik Kontrolörleri ve Hareket Memurlarının Çalışma Şartlarının İyileştirilmesi İçin Kuruma Resmi Yazımızı İlettik
26 Mart 2026, Perşembe -

Makinistlerin Manevra Tazminatı İçin Başvuruda Bulunduk
18 Mart 2026, Çarşamba -

Tren Üstü Personellerin Çalışma Sürelerinde Uygulama Birliği İçin Kuruma Başvuruda Bulunduk
06 Mart 2026, Cuma -

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

Makinistlerin Bekleme Tazminatı İçin TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye Resmi Yazımızı İlettik
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi


