SENDİKAMIZDAN HABERLER

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.
07 Mart 2015, Cumartesi
8 Mart Dünya Kadınlar günü, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadelenin yıldönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığını dikkate aldığımızda geçen sürede fazla bir ilerlemenin olmadığı açıktır. Günümüzde kadınların uğradıkları eşitsizlik ve ayrımcılık halen devam etmekte, kadınların talepleri sürekli gündemdeki yerini korumaktadır. Her 8 Mart’ta, kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve önerileri kadın-erkek toplumun her kesiminden dile getirilmekte, ancak gerçekçi adımlar atılmamaktadır.
Kadınların uğradığı eşitsizlik, haksızlık ve ayrımcılıklar bir an önce son bulmalıdır. Ulaştırma Memur-Sen olarak sendikacılık anlayışımız, özelde kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmak genelde ise her türlü haksızlığa karşı mücadele etmek, temel insan hak ve özgürlüklerinden yana taraf olmaktır.
Ancak bugün geldiğimiz noktadan geriye doğru baktığımızda kadın hakları konusunda kağıt üzerindeki iyileştirmelerin toplumsal yaşamda çok da yer edinmediğini üzülerek müşahede etmekteyiz. Çünkü kadınlar çalışma hayatında halen ucuz iş gücü olarak görülmektedir. Çoğu kadın yaşamlarını ağır çalışma koşulları altında sürdürmektedir. Ağır ekonomik koşulların verdiği çaresizlikle, ucuz ve sosyal güvenceden yoksun iş koşullarını kabul etmek zorunda kalan kadınların sayısı azımsanmayacak boyuttadır. Ancak tüm bunların yanında kamuda çalışan kadınların özel sektöre göre daha çok, güvenli ve eşit çalışma koşullarına sahip olduğu bir gerçektir. Buna rağmen kamuda çalışan kadınların da çalışma koşullarından ve kadın olmasından kaynaklanan ciddi sorunlar yaşadığı ortadadır.
Ülkemizde kadınların çalışma hayatından, siyaset sahnesinden, yönetim unsurlarından dışlandıklarını, kendi kararlılıklarıyla bu alanlarda yer almayı başarmış olanların da, eş veya anne sıfatlarıyla yükümlendikleri görevlerle beklentileri arasında birçok sorunu yaşamak zorunda bırakıldıkları görülmektedir.
Kadınların çalışma hayatındaki yerini önemseyen ve onları modernleşmenin temel taşı olarak gören Ulaştırma Memur-Sen, bu bilinçle sendikal çalışmalarını yürütmektedir.
Kısacası, Türkiye’de kadınlarımıza önemli görevler ve roller yüklemek istiyorsak, pozitif haklar vermek zorundayız. Kadınlarımızın siyasetten kültüre, spordan eğitime, girişimcilikten iş gücü piyasasına hayatın bütün alanlarında var olmaları ülkemizin gelişimini tamamlamasının temelini oluşturacaktır. Kadına yönelik ayrımcılığa karşı toplumsal bilinci yükseltmek ve onları çalışma hayatının içinde tutmak adına devlet daha fazla sorumluluk almalıdır. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen hayat arkadaşlarımız bu başarılarıyla saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler.
Geçen yıl yaptığımız açıklamada, ‘Bir sonraki 8 Mart’a, kadınların sorunlarının çözülmüş olduğunu görerek girmeyi umut ettiğimizi’ dile getirmiştik. Ancak geçen zaman içinde kadınların sorunlarının devam ettiğini üzüntüyle görmekteyiz. Özel gün ve haftalarda verilen sözlerin afaki olmaması, bu sözlerin hayata geçirilmesi için sorumluluk konumundaki herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, şiddetten uzak, engellerden arınmış, kadınların hayatın her alanında hak ettiği şekilde temsil edilmesini diliyor ve onları hayatın mimarları olarak görüyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyoruz.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürlüğü Personelinin Talepleri Kapsamında Ziyaretler
02 Nisan 2026, Perşembe -

Apron Memurları İçin MYK ile Meslek Standardı Protokolü İmzalandı
01 Nisan 2026, Çarşamba -

TCDD Trafik Kontrolörleri ve Hareket Memurlarının Çalışma Şartlarının İyileştirilmesi İçin Kuruma Resmi Yazımızı İlettik
26 Mart 2026, Perşembe -

Makinistlerin Manevra Tazminatı İçin Başvuruda Bulunduk
18 Mart 2026, Çarşamba -

Tren Üstü Personellerin Çalışma Sürelerinde Uygulama Birliği İçin Kuruma Başvuruda Bulunduk
06 Mart 2026, Cuma -

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

Makinistlerin Bekleme Tazminatı İçin TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye Resmi Yazımızı İlettik
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi


