SENDİKAMIZDAN HABERLER
.jpg)
İNSAN HAKKI İHLALLERİNİN HER ÇEŞİDİNE KARŞIYIZ
20 Temmuz 2013, Cumartesi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Hepimiz insanız, dini, inancı cinsiyeti ne olursa olsun insan hakkı ihlallerine karşı taraf olmalıyız” dedi.

Genel Başkan Gündoğdu, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği ve Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticileriyle iftarda biraya geldi.
Doğu Türkistan’da yaşanan olaylara dikkat çeken Gündoğdu, “İlk Müslüman Türk devletinin kurulduğu, ilk sancağının asıldığı yerde bu gün kardeşlerimiz inliyor. Orada yapılan zulme herkesin karşı çıkması lazım. Bizde karşı çıkıyoruz. Buna karşı çıkışımız bir ırka olan mensubiyetimizden kaynaklanmıyor. Tam tersine insanlığımız ve inancımız gereği zulmün her çeşidine karşı geliyoruz. Hepimiz insanız dini, inancı cinsiyeti ne olursa olsun insan hakkı ihlaline karşı taraf olmalıyız. Tevhit inancına sahip Müslümanlar olarak ümmete karşı sorumluluklarımızda var. Bu sorumluluk insan olmayı da kuşatan, insan olmanın da beraberinde getirdiği sorumluluğu da kuşanan artı bir sorumluluk. Bu gün Doğu Türkistanlı kardeşlerimize de inançlarından dolayı baskı yapılıyor. Namaz kılmaları oruç tutmaları, Kur’an okumaları yasaklanıyor. Bu yasaklara uymayanlara işkence yapılıyor veya öldürülüyor. Bütün Dünyanın ve İslam aleminin bunu görmesi gerekir. Yeryüzündeki mazlumların yanında yer alan bir konfederasyon olarak Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimizin de yanında olduğumuzu da belirtmek istiyorum” diye konuştu.


Memur-Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Doğu Türkistan’ın yanında olacaklarını belirten Gündoğdu, “Dünya’nın birçok Müslüman ülkesinde yaşanan zulümlere karşı duruyoruz. Müslüman ülkelerde eziyet gören kardeşlerimizin de yaralarını elimizden geldiği kadar sarmaya çalışıyoruz. Doğu Türkistan, Arakan, Somali, Filistin, Bangladeşli kardeşlerimizin yanında olduk, bu günde demokrasinin askıya alındığı ve sokak ortasında insanların katledildiği Mısır’daki kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Zulümlerin biri bitmeden diğeri başlıyor. Ramazan ayı vesilesiyle Allah yer yüzdeki bütün mazlumların yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.
Seyit Tümtürk: Doğu Türkistan Davasına Herkes Sahip Çıkmalı
Doğu Türkistan Dernekleri Genel Başkanı Seyit Tümtürk ise Türk milletinin, siyasi parti gözetmeksizin Doğu Türkistan davasına sahip çıkmalarını beklediklerini belirterek Doğu Türkistan davasının Kıbrıs, Filistin davası gibi görülmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Çünkü bu dava sadece bir kesimin sahipleneceği, hakkını verebileceği kadar küçük bir dava değil. Doğu Türkistan davası 75 milyon Türk milletinin, devletinin davasıdır. Memur Sen’li kardeşlerimizin bizim davamızda mücadelemizde yanımızda, en ön safta yer almasını istiyoruz.”
Alperen Ocakları ve çalışmaları hakkında bilgi veren Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, böyle bir iftar dolayısıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Doğu Türkistan’da yaşanan haksızlıklar kabul edilemez. Zülüm karşısında, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bu vesileyle Müslümanlar olarak dünyanın neresinde zulüm varsa, nerede haksızlık varsa, nerede adaletsizlik varsa şanlı ecdadın torunları olarak karşı koymalıyız. Filistin, Çeçenistan, Arakan, Bangladeş de olduğu gibi Doğu Türkistan’da da yapılan zulümlere sessiz kalmamamız lazım.”
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürlüğü Personelinin Talepleri Kapsamında Ziyaretler
02 Nisan 2026, Perşembe -

Apron Memurları İçin MYK ile Meslek Standardı Protokolü İmzalandı
01 Nisan 2026, Çarşamba -

TCDD Trafik Kontrolörleri ve Hareket Memurlarının Çalışma Şartlarının İyileştirilmesi İçin Kuruma Resmi Yazımızı İlettik
26 Mart 2026, Perşembe -

Makinistlerin Manevra Tazminatı İçin Başvuruda Bulunduk
18 Mart 2026, Çarşamba -

Tren Üstü Personellerin Çalışma Sürelerinde Uygulama Birliği İçin Kuruma Başvuruda Bulunduk
06 Mart 2026, Cuma -

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

Makinistlerin Bekleme Tazminatı İçin TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye Resmi Yazımızı İlettik
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi


